Reisvaccinaties

Avonturen beleven in de Sahara, uitwaaien op de stranden van Hawaii of tochten door de jungle in Brazilië. Wie wil dat nou niet? Tijdens het reizen maak je mooie dingen mee. Zo leer je nieuwe culturen kennen en maak je kennis met bijzondere landschappen. Voordat je vertrekt, moet je je wel goed voorbereiden. Weet jij al welke reisvaccinaties je moet hebben voor je volgende bestemming? Deze blog vertelt je wat meer over verschillende reisvaccinaties. 

Verschillende reisvaccinaties

Per land verschilt het wat voor reisvaccinatie je nodig hebt. De meest voorkomende vaccinaties zijn voor Hepatitis A, dtp, gele koorts, BMR en buiktyfus. Hepatitis A komt vooral voor in landen waar het slechter gesteld is met de hygiëne. Je wordt besmet door eten of drinken dat niet goed is. Een dtp vaccinatie beschermt je tegen een bacteriële ziekte aan je luchtwegen die je kunt krijgen wanneer anderen in je omgeving hoesten. Verder is de gele koorts een infectieziekte die voornamelijk voorkomt in Zuid-Amerika en landen in Afrika die onder de Sahara liggen. Bij vaccinaties tanzania zal je de gele koorts zeker tegenkomen. Daarnaast heb je nog BMR, waarvan je maar één vaccinatie in je hele leven nodig hebt. Dat is dus handig! Als laatste is er buiktyfus. Buiktyfus wordt veroorzaakt door de bacteriën van de soort Salmonella Typhi en het kan je flink ziek maken. Een vaccinatie hiertegen is een absolute aanrader. 

GGD 

Voor je vertrek naar het buitenland kun je bij de GGD je vaccinaties halen. Je doorloopt eigenlijk drie stappen in het vaccinatieproces. De eerste stap is een persoonlijk reisadvies opstellen voor jezelf. Dit kun je doen via de website van de GGD. Je geeft aan naar welk land je reist, wat voor type reiziger je bent en wat je huidige medische situatie is. Hierna kun je een reisadvies inzien. De tweede stap is het inplannen van een afspraak bij een van de GGD locaties. Het laatste wat je hoeft te doen, is opkomen dagen bij de afspraak en je vaccinatie ontvangen plus een stempel in je gele boekje. Dit boekje wordt gebruikt om alle vaccinaties die je krijgt bij te houden. 

Andere belangrijke zaken

Je bent nu goed op de hoogte van verschillende reisvaccinaties. Er zijn alleen ook nog andere zaken die belangrijk zijn om te regelen voor je fantastische reis. Zo heeft iedere overheid weer andere regels voor mensen die hun land binnenkomen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een toeristenvisum moet aanvragen. Dit geldt in de meeste gevallen pas wanneer je langer dan ongeveer dertig dagen wilt verblijven in een land. Een ander voorbeeld is een ESTA voor Amerika. Iedereen die dit land binnenkomt, of dit nou is voor een reis of overstap, wordt geacht een ESTA te hebben. Op het internet kun je genoeg vinden over de benodigde documenten voor jouw toekomstige bestemming. 

Geef een reactie