Bitcoin 101

Bitcoin. Veel van ons hebben er weleens van gehoord, en vooral ook dat je er erg rijk mee kan worden, maar weten niet precies wat het is. Gelukkig hebben we hier alle ins-en-outs voor fellow noobs, dus kom maar gauw mee. Want hoe kun je bitcoin kopen?

De ins

 Bitcoin is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Dit wilt zeggen dat bitcoins eigenlijk een digitale munt zijn. Er is dan ook geen bank die het beheer van deze munt overziet, wat het de eerste munt maakt zonder centraal bankbeheer. De transacties gebeuren onderling, zonder tussenpersoon. Al deze transacties worden toegevoegd aan een openbare database genaamd de blockchain. Vanaf de dag dat Bitcoin werd opgericht tot 2020 zijn er ongeveer 300 miljoen transacties voltooid met het cryptovaluta.

De outs

Om de vraag “hoe kun je bitcoin kopen?” nu het beste te beantwoorden, is het allereerst slim om een goede bitcoin broker te vinden. Dit is iemand die jou bitcoins verkoopt. Je zet eigenlijk het geld wat je wilt investeren om in bitcoins via een broker, een beetje alsof je geld wisselt om naar het buitenland te gaan. Maar in plaats van naar het buitenland te gaan, ga je online. Hierna kan je vrijblijvend transacties versturen en ontvangen en deals sluiten met bitcoins. Het werkt hierin hetzelfde als ‘normaal’ valuta, en heeft dus net als de euro of de dollar een koers. Het is dus ook slim om, bij het gebruiken van bitcoins, vooral in de gaten te houden hoe de koers stijgt en daalt. Zo kan je precies zien wanneer het slim is om meer te investeren in bitcoins, en wanneer het slim is om ze even met rust te laten. Net als bij regulier investeren en handelen, ligt de winst uiteraard bij zij die de meeste en slimste investeringen maken. Bitcoin, omdat het een decentraal cryptovaluta is zonder tussenpersoon, maakt snel investeren nog sneller en makkelijker. Als je dus “echt” met bitcoins aan de slag wilt, verdiep je dan ook eens in beleggen en investeren, want daar is waar de bitcoin echt uitblinkt. Let wel op met beleggen en investeren, zowel met bitcoins als “normaal” geld; er is altijd een risico.

Hopelijk weet je nu iets meer over Bitcoin. Het blijft ingewikkeld, maar probeer ook eens advies te vragen van mensen die er al meer ervaring mee hebben. Ook is het internet een goed hulpmiddel voor meer antwoorden op al je vragen. Succes!

Geef een reactie