De beste spirituele gewoontes

We leven natuurlijk in een moderne samenleving maar desondanks is het heel goed voor je persoonlijk geluk om meer spiritualiteit in je leven te brengen. Veel mensen hebben een heel specifiek beeld bij spiritualiteit, maar je kunt spiritualiteit op vele verschillende manieren invullen. Van een paragnostenchat tot aan een specifieke manier van de afwas doen. Er zijn vele verschillende vormen van spiritualiteit. In dit artikel bespreken we een aantal van de beste spirituele gewoontes.

Mediteren

Mediteren is een oosterse spirituele gewoonte maar er zijn ook veel westerse onderzoeken die bewijzen dat het ontzettend gezond is. Veel mensen denken bij mediteren aan urenlang stilzitten met de ogen dicht. Maar je kunt veel van de positieve gevolgen van mediteren al ervaren door het slechts twintig minuten per dag te doen. Je zult wanneer je voor het eerst mediteert ook merken dat die twintig minuten best lang zijn.

Lees spirituele boeken

Je kunt meer inzicht krijgen in wat spiritualiteit precies voor jou betekent door verschillende spirituele boeken te lezen. Deze boeken zijn niet allen maar informatief, maar zullen je aan het nadenken zetten.

Oefen dankbaarheid

Veel mensen zijn zo bezig met wat ze allemaal willen hebben of nog willen bereiken dat ze uit het zicht verliezen waar ze al dankbaar voor kunnen zijn. Door dagelijks een moment stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent kun je een positiever leven opbouwen. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Je kunt dagelijks een kort lijstje maken met kleine dingen waar je dankbaar voor bent.

Geniet van de kleine dingen

Net zoals het belangrijk is om dankbaarheid te oefenen, kun je ook oefenen om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Leef in het nu

Misschien wel de allerbelangrijkste spirituele gewoonte is om in het heden te leven. Veel mensen leven constant met zorgen over het verleden en zorgen over de toekomst. Maar al deze zorgen zitten voornamelijk in je hoofd. Door je te focussen op het heden laat je dit los en geniet je veel meer van het nu. Dit is ook een oefenbare gewoonte. Doe dit bijvoorbeeld wanneer je de afwas doet. Door je volledig te focussen op die huidige taak zal je minder piekeren en merken dat afwassen eigenlijk een heel kalmerend klusje is. Wanneer je in het nu leeft ga je het leven intenser beleven, minder stress ervaren, geluk niet uitstellen en meer genieten. Je zult in de realiteit gaan leven in plaats van je verbeelding.

Geef een reactie